Вибір молока для капучино

Любителі молочних напоїв і досвідчені бариста знають, що молоко відіграє дуже важливу роль в приготуванні напою. Щоб отримати високу, стійку, повітряну пінку потрібно поставитися серйозно до питання вибору молока.
Найважливіші критерії:
В першу чергу, це повинно бути молоко, пройшло термічну обробку і очищене від різних бактерій. Пастеризоване, а найкраще – ультрапастеризоване (так, на смак так собі, але для кавоварок – ідеально). Його можна зберігати досить довго, навіть при кімнатній температурі. Для освіти шикарною кремовою пінки, рекомендується використовувати продукт, прямо з холодильника (2-6 ° C). І це є наступною умовою – максимально холодне молоко. Чим вище його температура – тим гірше воно буде збиватися.
Ще одна умова піноутворення – великий вміст білка (як мінімум 3 відсотки, а то і вище). Саме білок відіграє головну роль в цьому процесі. Зверніть увагу, що найчастіше виробник трохи перебільшує показники, зазначені на упаковці. Наприклад, написано 3 відсотки, а насправді 2,5 або взагалі 2, так що тут чим більше – тим краще.
Далі за списком жирність молока. Вона не так важлива в процесі піноутворення, як нам намагаються вселити виробники, але все ж на якості позначається. Від неї залежить смак, стійкість і густота молочної піни. Якщо цей показник становить 3-4 відсотки, то піна вийде щільною консистенції і буде мати солодкуватий присмак. Це ідеально підійде для капучино. А жирність 1,5 – 2,5 відсотка прекрасно гармонує в таких напоях, як латте і латте маккіато.
Щоб перевірити якість молочної піни, зачерпніть трохи ложкою, і переверніть. Вона повинна складатися з дрібних бульбашок і стікати з ложки повільно. Уважно розгляньте піну і спробуйте на смак (ніякої гіркоти, тільки солодкуватий вершковий присмак). Поверхня глянцева, гладка.
Правильно підібране молоко однаково добре збивається і в ручному, і в авто капучинатором, і за допомогою насадки панарелло.

0
1221
06.12.2023
Відгуків: 0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується. Використовуйте звичайний текст.
icon_callback icon_viber icon_teleg icon_email